Ekstenzivni zeleni krovovi

Ekstenzivni zeleni krovovi su krovovi “livadskog” tipa. Otporni su na sve vremenske uvjete, te zahtijevaju minimalno održavanje. Puno su jeftiniji od intenzivnih zelenih krovova.

Intenzivni zeleni krov

Intenzivni zeleni krovovi izgledaju kao pravi parkovi

Najčešće biljke za ekstenzivne zelene krovove su sedumi. Sedumi su trajnice otporne na vremenske neprilike. Ne treba ih zalijevati osim za vrijeme suše ali zbog estetskih razloga. Potrebna debljina biljnog supstrata za sadume je oko 8cm.

Intenzivni zeleni krovovi

Intenzivni zeleni krovovi su kompleksniji od intenzivnih. Često sadrže različite trave, grmlje ili čak drveće pa izgledaju kao parkovi. Održavnje je kompliciranije od ekstenzivnih zelenih krovova, jer ih se ovisno o biljkama koje sadrže kao i prave parkove treba kositi, obrezivati drveće, dodavati gnjojivo i navodnjavati za vrijeme sušnih dana.

Više: Zeleni krovovi Prednosti zelenih krovova

CentarnetZeleni krovovizeleni krovovi
Ekstenzivni zeleni krovovi Ekstenzivni zeleni krovovi su krovovi “livadskog” tipa. Otporni su na sve vremenske uvjete, te zahtijevaju minimalno održavanje. Puno su jeftiniji od intenzivnih zelenih krovova. Najčešće biljke za ekstenzivne zelene krovove su sedumi. Sedumi su trajnice otporne na vremenske neprilike. Ne treba ih zalijevati osim za vrijeme suše ali...