Ulje avokada mnogi koriste umjesto maslinovog. U odnosu na maslinovo čija je točka zagrijavanja 208°C, ulje od avokada ima točku zagrijavanja od 255°C. Ulje avokada je gušće tako da je i njegova potrošnja manja.

Ulje od avokada

Ulje od avokada sadrži visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina

Ulje avokada kao sredstvo za regeneraciju i podmlađivanje kože

Zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina ulje avokada ima sposobnosti regeneracije i pomlađivanja kože. Esencijalne masne kiseline sprječavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože.

U kožu prodire dublje od svih biljnih ulja i aktivne tvari nosi do unutrašnjih slojeva dermisa. Njegova antibakterijska i zacjeljujuća svojstva čine ga idealnom bazom za kozmetičke tretmane rana, akni, dermatitisa i sl. Ublažava svrbež koji se pojavljuje kod ekcema i psorijaze. Ulje avokada usporava pojavu znakova starenja jer potiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a njegov visoki sadržaj vitamina E pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala. Ima svojstva apsorpcije UV-zraka i idealan je dodatak za pojačavanje aktivnosti UV-A i UV-B apsorbera, zbog čega se smanjuje koncentracija umjetnih spojeva.

Ulje avokada kao sredstvo za zaštitu od sunca

Od svih biljnih ulja (bademovo, sezamovo, suncokretovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe, ulje od konoplje i dr.) pokazao se kao najučinkovitije sredstvo za zaštitu od sunca, štiti od pjegica nastalih od sunca i opeklina. Visoki udio lecitina i fitosterola utječe na laku razmazivost.

Save

Save

Save

Save

https://i0.wp.com/eco.centarnet.com/wp-content/uploads/2012/06/uzgoj-avokada.jpg?fit=252%2C200https://i0.wp.com/eco.centarnet.com/wp-content/uploads/2012/06/uzgoj-avokada.jpg?resize=150%2C150CentarnetUljaAkne,Dermatitis,Ekcemi,Esencijalne masne kiseline,Fitosteroli,Koža,Lecitini,metaboilizam kolagena,Opekline,Psorijaze,Rane,slobodni radikali,Starnje kože,Svrbež,UV-zrake,Vitamin E,Zaštita od sunca
Ulje avokada mnogi koriste umjesto maslinovog. U odnosu na maslinovo čija je točka zagrijavanja 208°C, ulje od avokada ima točku zagrijavanja od 255°C. Ulje avokada je gušće tako da je i njegova potrošnja manja. Ulje avokada kao sredstvo za regeneraciju i podmlađivanje kože Zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina ulje avokada...