Magnezijev klorid je mineralni spoj dobiven isparavanjem iz morske vode. Potiče zdravlje i vitalnost, liječi brojne bolesti, usporava proces starenja i suzbija infekcije.

Magnezij i kalcij – djelovanje u organizmu

Kalcij i magnezij zajednički djeluju u tijelu čovjeka ali su suprotni po učincima na metabolizam zbog aktivnosti paratiroidnih žlijezda koje nastoje održati konstantan kombinirani umnožak kalcija i magnezija u našoj krvi te njihovu ravnotežu s fosforom.

Ako je razina magnezija niska, razina kalcija će porasti kako bi se povratila ravnoteža. Ovaj dodatni kalcij će se nadoknaditi iz kostiju i zuba.

To je još veći problem kada su doštitne žlijezde kronično prestimulirane, obično u kombinaciji s nedovoljno aktivnom štitnom žlijezdom. To je česta situacija kod prisutnosti kandidijaze, amalgamskih zubnih plombi i ispuna korijenskih kanala: čini se da sve to suzbija funkciju štitnjače i pretjerano stimulira doštitne žlijezde.

Što tijelo radi sa suvišnim kalcijem u krvi? Odbacuje ga u tkivo svugdje gdje postoji neka kronična upala. To vodi, na primjer, do kalcifikacije zglobova, kao kod artritisa, te do kalcifikacije jajnika i drugih žlijezda, posljedica čega je smanjena proizvodnja hormona. Kalcificirani bubrezi s vremenom dovode do potrebe za dijalizom, a kalcifiltacija u tkivu dojki, posebno u mliječnim kanalima, često se rješava nepotrebnim mastektomijama i drugim invazivnim tretmanima.

Unos magnezija hranom se smanjio zbog upotrebe anorganskih gnojiva i prevelikog unosa kalcija.

“Magnezij je čudotvoran mineral po svom iscjeljujućem učinku na širok raspon bolesti, kao i po svojoj sposobnosti da podmladi ostarjelo tijelo. Znamo da je neophodan za mnoge enzimske reakcije, posebno u vezi s proizvodnjom stanične energije, za zdravlje mozga i živčanog sustava, a također i za zdrave zube i kosti. Međutim, iznenađuje da je u obliku magnezijevog klorida također impresivan borac protiv infekcija.” Biokemičar i nutricionist Walter Last

Magnezijev klorid je poznat i kao nigari, koji se koristi za izradu tofua (“sojin sir”); njime se koagulira protein soje. Derivat je morske soli, a dolazi u obliku listića koji se lako tope u vodi. Moguće ga je kupiti u svim trgovinama zdrave hrane.

Magnezijev klorid – upotreba i djelovanje

33 grama (otprilike 1 jušna žlica, ne navrh puna) otopiti u 1 litri vode, po mogućnosti izvorske, ali možete upotrijebiti i prokuhanu i ohlađenu vodu iz slavine. Napitak držati u staklenoj boci, po potrebi u hladnjaku (hladnoća umanjuje gorčinu).

Pije se 0,5 decilitra (mala šalica za kavu) dnevno; starije osobe mogu piti i 1 decilitar, pola ujutro, a pola navečer.

Magnezijev klorid ima mnogo pozitivnih učinaka, a osnovni su:

  • uspostavlja mineralnu ravnotežu kod artroze
  • regulira rad živaca – mišića i sudjeluje u prijenosu impulsa u živcima; glavni je čimbenik psihofizičke energije i drži ravnotežu u mehanizmu djelovanja i opuštanja mišića, sprječava zamor mišića i njihovo grčenje
  • potreban za pravilan rad srca te koristan pri prevenciji visokog kolesterola
  • poboljšava probavu, jer regulira funkciju crijeva
  • umanjuje probleme prostate i hemoroida
  • daje energiju, dobar je antidepresiv i odlično sredstvo protiv stresa
  • ubrzava metabolizam i pridonosi gubitku kilograma

Save

Save

Save

https://i0.wp.com/eco.centarnet.com/wp-content/uploads/2012/11/magnezijev-klorid.jpg?fit=300%2C293https://i0.wp.com/eco.centarnet.com/wp-content/uploads/2012/11/magnezijev-klorid.jpg?resize=150%2C150CentarnetDodaci prehrani
Magnezijev klorid je mineralni spoj dobiven isparavanjem iz morske vode. Potiče zdravlje i vitalnost, liječi brojne bolesti, usporava proces starenja i suzbija infekcije. Magnezij i kalcij - djelovanje u organizmu Kalcij i magnezij zajednički djeluju u tijelu čovjeka ali su suprotni po učincima na metabolizam zbog aktivnosti paratiroidnih žlijezda koje nastoje...