Solarni kolektori, ekološki proizvodi...

Solarni paneli – ekološki prihvatljiv izvor energije.

Dobro došli na Internetske stranice eco.centarnet.com!

Ovdje  možete naći brojne članke o ekološkim proizvodima iz organskog uzgoja, obnovljivim izvorima energije, zdravom življenju i stanovanju, bio kozmetici, sirovoj hrani…

Informirajte se o solarnim panelima, zelenim krovovima, naučite se zdravo hraniti i o prednostima korištenja bio kozmetike.

Saznajte koji proizvodi se pojavljuju u svijetu ekološke proizvodnje i prodaje, te kako ih možete nabaviti.

 

 

Posljednje objavljeno:

 • Štetnost UV zraka

  Prekomjerno izlaganje UV zračenju može izazvati rak u sisavaca, kao što je čovjek, te oštetiti njihov vid. Većinu životinja krzno štiti od prekomjernog izlaganja štetnim zrakama.
  Sunčevo UV zračenje izravno šteti ribama, škampima, rakovima, vodozemcima i ostalim životinjama tijekom njihova rana razvoja. Zagađenje vode štetnim tvarima može pojačati nepovoljne učinke UV zračenja, sve do vrha hranidbenog lanca.

 • Metil bromid

  Metil bromid je otrovan. Izlaganje ovoj kemikaliji utjecat će ne samo na ciljane nametnike, već i na ciljane organizme. S obzirom na to da se metil bromid u atmosferi tako brzo razlaže, najopasniji je na samom mjestu fumigacije.

  Izloženost visokim koncentracijama metil bromida kod ljudi može uzrokovati zatajenje dišnog i središnjeg živčanog sustava, ali i ozbiljno naštetiti plućima, očima i koži.
 • Sirova torta od jabuke i maka

  Enzimi su blagoslov sirove hrane – ima ih jako puno vrsta i nalaze se u svježoj i sirovoj hrani. Oni su uistinu “činioci života”. Ima ih najviše u svežim klicama ali to ne znači da trebamo jesti samo sirovu hranu ili samo klice.
 • Alkalizirajuća moć umeboshija

  Otklanja umor, smanjuje akumulaciju kiselosti u organizmu uzrokovanu konzumnom hranom ( posebno onom životinjskog porijekla) i smanjenjem kisika u krvi, sprječava starenje, stimulira detoksikaciju – umeboshi poboljšava metabolizam stalno aktivnih stanica kao što su stanice bubrega i jetre.

 • Lipa – drvo frekvencije čovjeka

  Svaka stvar ili biće na zemlji vibrira na određenoj frekvenciji. Njemački je fizičar Otto Winfried Schumann  je ustanovio da zemljavibrira na frekvenciji od 7,9 Hz. To je i frekvencija čovjeka u opuštenom stanju. Lipa vibrira na sličnoj frekvenciji kao i zemlja, pa se čovjek uz lipu lako može smiriti i “uzemljiti”.

 • Što zapravo znamo o špinatu

  U svijetu ga je proslavio Popaj, popularni junak animiranog filma koji je, hraneći se špinatom, pobjeđivao najljuće neprijatelje.

 • Magnezijev klorid

  Prirodan izvor magnezija

 • Avokado

  Voće sa najvećom nutritivnom vrijednošću; Ulje od avokada

 • Stevia

  Prirodni zaslađivač s mnogo ljekovitih svojstava

 • Aronija

  Sadrži vitamine A, B i C te minerale korisne za krvotok, Zdrava hrana, ekologija, solarni paneli i vjetroturbineuravnotežuje krvni tlak, liječi želučane i jetrene tegobe, čir, migrenu, šećernu bolest i arterosklerozu…

 • Ulje od konoplje

  Jedino biljno ulje koje sadrži idealan omjer nezasičenih masnih kiselina

 • Banane

  Izuzetno dobre za želudac, crijeva, kosti također i reguliraju krvni tlak.

 • Zeleni krovovi

  Imaju prednosti u odnosu na klasične: smanjuju troškove grijanja i hlađenja, produžuju životni vijek krova, smanjuju utjecaj buke i filtriraju zrak.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save